lördag, oktober 14, 2006

BBC startar Tv kanal i Iran och Ahmadinejad ser ingen inflation..

BBC i Iran..

Det brittiska bolaget BBC kommer att starta en ny TV kanal inne i Iran. Enligt Gordon Brown kommer den nya kanalen att få en budget på 15 miljoner pund årligen och det ska ge en nyhet och informations service som ska vara på persiska. Kanalen ska vara igång i början av 2008 och drivas ifrån London och vara tillgänglig för alla med satellit eller kabel-tv i regionen.

Det här är goda nyheter, för till skillnad från de amerikanska satellit kanalerna som har lågt förtroende för att de oftast drivs av en grupp med intressen i Iran så finns nu möjligheter för Iranierna att få ocensurerade nyheter från en iaf någorlunda trovärdig källa.

Blame the media..

Den höga inflationen i Iran är nu Ahmadinejad och regimens största huvudvärk i inrikespolitiken. Och enligt presidenten Ahmadinejad är själva inflationen inget direkt problem utan det är medias fel. Enligt Ahmadinejad så pågår det just nu en kampanj från både nationella och internationella medier för att driva upp Irans inflation och förstora frågan. Regeringen fortsätter att hävda att inflationen i Iran ligger på runt 10 % medan oberoende källor säger att siffran ligger på minst det dubbla. Så nästa arresterings våg kommer att vara Iranska ekonomijournalister som hävdar att den höga inflationen är ett problem.

Inga kommentarer: