tisdag, december 27, 2005

Karroubis kanal stoppas..

Mullan Mehdi Karroubi som kom trea i presidentvalet förra året och var den som skrek högst om Ahmadinejad lägrets valfusk har nu skäl på att vara ännu mer arg. Efter förlusten till Ahmadinejad lämnade Karroubi samtliga sina uppdrag inom regimen och även den tunga positionen som rådgivare till den ”andlige ledaren” Khamenei.

Istället så startade han ett nytt politiskt parti och en egen satellit tv-kanal som skulle bryta regimens nyhetsmonopol och ge reformisterna i Iran ett medel för att nå ut till stora skaror människor. Men Karroubis kanal som han har döpt till SABA TV har fått en tuff start. Enligt kanalens ledning så ska regimen ha beordrat landets tidningar att inte skriva om eller göra reklam för SABA TV och att kanalens aktiviteter är olagliga i Iran. Den iranska konstitutionen tillåter varken fri radio eller tv.

Kanalen ska egentligen ha gjort sin första sändning på onsdag, men när kanalens production manager anlände i Dubai med bandet som skulle vara sändningen så stoppades han av regimens säkerhetsagenter som försökte konfiskera bandet och vägrade låta honom kliva av planet. Enligt uppgifter så ska Karroubi ha hostat upp över 300 000 dollar för att få igång kanalen.

Inga kommentarer: