måndag, augusti 29, 2005

Karroubi startar en egen tvkanal...

Den före detta parlamentsledamoten och Mehdi Karroubi som också var den presidentkandidat i sommarens val som mest högljutt protesterade mot Khamenei och valfusket kommer att starta ett nytt parti och även en ny parabol TV-kanal.

Karroubi har redan knutit till sig regissören Behrooz Afkhami som ska ansvara för kanalen. Samtidigt så har Karroubi också i dagarna startat ett nytt parti och har planer för att starta en egen tidning.


Kanalen kommer att börja sina sändningar den 4:e November och eftersom paraboler är förbjudna i Iran så räknar inte Karroubi lägret med att behöva söka tillstånd för startande av kanalen och den kommer att sända ifrån Dubai. Politiskt så ska kanalen förmedla Karroubis åsikter och linje.

Karroubis planer och expansiva nya linje är inget mer än en ”rak höger” på Irans ”andlige ledare” Khamenei. Karroubi kommer som första politiker att kunna komma runt Khameneis censur med sin Dubai baserade TV kanal, eftersom de flesta Iranier idag ändå har trots förbjudet paraboler.

Det är fortfarande för tidigt att säga vilken politisk inriktning Karroubi kommer att inta, om han kommer att våga och vilja kritisera makten och regimen. Men det intressanta är att en av Khameneis f.d. rådgivare och närmaste män har valt att på ett så öppet sätt trotsa Khameneis kontroll. Det kommer att bli intressant och se om fler politiker i Iran väljer att följa Karroubis linje och därmed förstöra en av förtryckarnas starkaste vapen, nämligen censuren.

Inga kommentarer: