måndag, december 19, 2005

Vem försökte döda Ahmadinejad och varför?

Nu kommer det in ännu fler rykten om motiven och vilka som låg bakom attacken mot Ahmadinejad. Nu ryktas det att attacken skulle ha varit en Israelisk hämndaktion för Ahmadinejads uttalanden om förintelsen och Israels utplåning. Det här ryktet får nog anses vara det minst trovärdiga.

Däremot så hävdar en del att attacken kan ha varit en hämndaktion för Ahamadinejads roll i den flygkrasch som dödade 119 personer i Tehran förra månaden. Två erfarna militärpiloter skulle ha vägrat att flyga planet som inte klarat av säkerhetskontrollerna.

Men tillslut kommer en order från högre ort till en mindre erfaren pilot att inställa sig och flyga planet. Efter starten så råkar planet ut för tekniska problem och begär att få nödlanda, men nekas. Här kommer anledningen till varför Ahmadinejad kopplas ihop med kraschen.

Anledningen till att piloten inte skulle ha fått nödlandat skulle ha berott på att Ahmadinejad befann sig på flygplatsen och skulle just flyga med sin ny inköpta privatplan till Saudiarabien. Hela flygplatsen hade stängts av för detta ändamål.

Därefter ska piloten ha begärt att få åka utanför stadsgränserna och nödlanda i öknen. Men även det nekades då Ahmadinejad ansåg att det skulle ge upphov till irriterade journalister som skulle ställa frågor om flygvapnets kvalitet.

Efter att ha flugit runt om i Tehran i 30 minuter efter att ha begärt tillstånd att nödlanda beviljas tillståndet, men då var det tydligen för sent. För någon minut efter att piloten fått tillstånd för nödlandning så kraschar planet in i ett hus och dödar 119 personer.

Just nu letar regimen febrilt efter en syndabock, först var det USA som fick skulden. Men när folket inte köpte det så ser det ut som att regimens syndabock blir Ahmadinejads försvarsminister.

Inga kommentarer: