tisdag, maj 31, 2005

Sverige hjälper mullorna att ta fram massförstörelsevapen…

Det svenska smittskyddsinstitutet och Karolinska institutet hjälper ett forskningsinstitut i Iran med forskning kring ett mycket dödligt virus, som kan användas som massförstörelsevapen. Det Iranska forskningsinstitutet (Pasteurinstitutet) misstänks samtidigt av svenska myndigheter för att framställa massförstörelsevapen.

Lars-Hjalmar Wide generaldirektör på Inspektionen för strategiska produkter (IPS) säger så här om det Iranska ”forskningsinstitutet”; "Det här är en samlad bild av uppgifter från en rad olika länder, en rad olika källor som vi väger ihop. Det är få institut vi har så här starka misstankar mot".

Det svenska företaget Getinge fick inte sälja en diskmaskin till institutet eftersom den kunde användas till att framställa massförstörelsevapen. Samtidigt så hjälper smittskyddsinstitutet regimen i Iran att forska kring ett virus som kan användas som massförestörelsevapen.


Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot för Folkpartiet, diskuterar detta på Sveriges radio, du kan lyssna på det här.

Vi på den här bloggen har redan redogjort för den svenska regeringens nära och vänskapliga relationer med mullorna i Iran. Men att hjälpa en terrorstat att forska kring ett dödligt virus som kan användas som vapen är fullständigt oacceptabelt.

Inga kommentarer: