fredag, maj 19, 2006

Regimen på väg att skapa nazistat..

Enligt uppgifter så har det Iranska parlamentet godkänt en lag om en nationell uniform för landets medborgare. I förslaget så ska Judar, Kristna och icke-muslimer bära speciella tecken på uniformen för att visa att de tillhör en annan trosgrupp. Det för att ”rätt trogna muslimer inte ska kunna blandas ihop med andra”.

Lagen har ännu inte presenterats i sin helhet och just nu har en rad olika departement fått till uppgift att designa en ny uniform. Lagen presenterades redan för två år sen men bifölls inte då.
Enligt regimen är det egentliga målet att utrota ”västerländsk klädsel” och promota islamiska traditioner.

Först ut att kommentera detta i Sverige är Fredrik Malm som säger:

På fredagskvällen nåddes världen av beskedet att Irans president Mahmoud Ahmadinejad vill införa en lag där judar i Iran ska tvingas bära gula armbindlar. Skälet påstås vara att muslimer inte av misstag ska behöva skaka hand med eller vidröra en jude. Även kristna och anhängare till ursprungsreligionen Zoroastrism ska omfattas av lagförslaget.

- Om detta lagförslag genomförs bör Irans ambassadör per omgående lämna Sverige och ambassaden stängas igen till dess att regimen i Iran har ersatts av ett demokratiskt styre, kommenterar Fredrik Malm, ordförande i Liberala ungdomsförbundet.

- Irans president tar nya steg för att efterlikna Hitlertyskland, fast i fanatisk religiös tappning. Det är dags att omvärlden slutar vara naiv och på allvar inser vilket hot regimen i Iran utgör mot minoriteter, mot Israel, mot judar och mot oliktänkande, avslutar Fredrik Malm

Till slut, här är beviset att vi på den här bloggen ligger ljusår före alla andra, när det kommer till Iran rapporteringen..