tisdag, oktober 11, 2005

Iran första land att införa en nationell uniform?

Nu verkar det som om att regimen helt har tappat all sans och balans. Efter att regimen har märkt att människor och främst unga i Iran allt mer börjat klä sig på ett ”västerländskt” sätt har de konservativa krafterna i landet startat en debatt för att komma tillrätta med ”problemet”. En rad myndighetsorgan funderar nu på att införa ”uniformer” och regler för klädsel och utseende.

Men det verkar inte räcka för Ahmadinejads regering, galenskapen har gått så långt att människor i närheten av Ahmadinejads nu diskuterar om det går att ta fram en klädsel för alla Iranier, en form av nationell uniform alltså. En gäng av Ahmadinejads rådgivare kommer nu inom kort att hålla en ”festival” där olika ”uniform” förslag ska läggas fram, en form av bisarr modevisning alltså.

Parlamentet har också engagerat sig i frågan och har tillsatt en utredning. Den nya uniformen och klädselreglerna skall vara för både män och kvinnor. Fast många är oroliga att dessa nya uniformer och regler bara kommer att drabba kvinnor.

Det finns dock en rad krav som en framtida uniform ska uppfylla: de måste vara bekväma, behagliga, enkla att tillverka, billiga och eleganta. Samtidigt så måste dem respektera landets kultur och traditioner.

Inga kommentarer: