torsdag, oktober 27, 2005

Korkade reaktioner från okunniga ledare...

”Jag är bestört över uppgifterna om att den iranske presidenten gjort ett uttalande att Israel bör utplånas från kartan” /Laila Freivalds

”Detta är en helt oacceptabel kursändring” / Jose Emanuel Barroso


Efter Ahmadinejads hatiska tal där han krävde att Israel skulle utplånas har omvärldens reaktioner varit hårda. Däremot så visade uttalandena också på en stor okunnighet om Ahmadinejads regim. Alla verkar vara så överraskade som om det här var oväntat eller som Barroso själv sa "en kursändring".

Vaddå kursändring?? Mullorna i Iran har sedan 1979 varit den regim som pungat ut mest pengar och resurser till terrorister och grupper vars enda mål är att döda Israeler. Det handlar inte om någon "kursändring" det här är mullornas politik och ideologi och varit det sen revolutionen 1979. För att ens få kalla det här en "kursändring" och vara "bestört" så måste man väl ha trott att regimen fört en annan politik tidigare.

Tidigare presidenter har bedrivit exakt samma politik, men kanske inte skrikit ut den lika högt som Ahmadinejad, däremot så har vapen leveranserna till terrorgrupper var densamma hela tiden.


I "valrörelsen" så gick Ahmadinejad till val med budskapet att landet skulle "hitta vägen" tillbacka till Khomeinis ideologi, med allt vad det innebär. Den islamiska revolutionens ideologi och mål, som t.o.m är formulerade i landets konstitution, är att expandera och exportera den islamiska revolutionen. Alltså, man är inte nöjd förrän alla länder i världen har samma system som mullorna har implementerat i Iran och regimens medel för att uppnå detta mål är terrorism.

Ahmadinejad är ingen politiker eller statsman, han är i grund och botten en terrorist, han har från dag ett varit en fanatisk anhängare till revolutionen och Khomeinis våldsideolgi. Sin tid som student spenderade han som angivare och många var de studenter som förlorade sina liv på grund av Ahmadinejads verksamhet. I början av 1980-talet började han arbeta för revolutionsgardet med uppgift att förhöra och tortera oppositionella. 1986 blev han ansvarig för "revolutionsgardets aktiviteter" utanför Iran, med andra ord så planerade och samordnade han terrorattacker och mord på oppositionella utanför Iran.

Så jag har svårt att förstå Svenska UD och Barroso som ändå spenderar rätt mycket tid med dessa fundamentalister ändå verkar vara så okunniga och ovetande om vad det är för människor man har att göra med. Om det nu är så att Ahmadinejads tal, vilja och åsikter kommer som en överraskning för världssamfundet så är jag oerhört orolig och ”bestört”.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror nog intet att europeiska ledare är så okunniga. Jag tror att de tar chansen nu och skapar så mycket uppmärksamhet som möjligt runt det avskyvärda uttalandet för att vinna stöd i så många länder som möjligt för att hindra kärnvapenutveckling i Iran. Vilket för mig tycks vara ett vällovligt mål.

Anonym sa...

Damet garm Majeed! Really like your blogg!

Keep up the hard work