måndag, oktober 31, 2005

Mord ett sätt att lugna aktiemarknaden enligt Ahmadinejad..

Under Ahmadinejads senaste regeringssammanträde så menade Ahmadinejad att lösningen på landets ekonomiska kris var att avrätta två eller tre personer. Ämnet som diskuterades på sammanträdet var det urusla läget på Tehrans aktiemarknad, mötet ledde inte någonstans då regeringen inte kunde enas kring något konkret förslag.

Ahmadinejad menade då att det enda sättet att förbättra läget på börsen och problemen på finansmarknaden var att skrämma spekulanterna genom att hänga ett par av dem. Ahmadinejads syn på ekonomin har skrämt upp Iranierna tidigare, efter sin ”valseger” sa Ahmadinejad: “stock exchange activities are a kind of gambling and we are against them”.

Efter att Ahmadinejad tillträde som president så har landets ekonomiska situation snabbt förvärrats ju mer isolerat landet blivit. Kapitalflykten från Iran har varit enorm och Tehran Stock Exchange har förlorat 20 % av sitt värde sen Ahmadinejad installerade som president. Ahmadinejads senaste hot mot Israel och landets aktiemarknad lär inte ha lugnat den redan nervösa och osäkra atomsfären på landets aktiemarknad.

Inga kommentarer: