tisdag, oktober 25, 2005

Nyheter om Ganji

Reportrar utan gränser agerade idag mot regimen med anledning av de uppgifter de fått av Akbar Ganjis fru, Massoumeh Shaffi, och en av Akbar Ganjis advokater. Rapporterna berättar om att Ganji fortfarande är fysisk och psykisk sjuk efter sin långa hungerstrejk. Men det har ändå inte hindrat regimen att placera Ganji på ett av Evin fängelsets mest ökända avdelningar, där det mesta av tortyren pågår.

Reportrar utan gränser skrev i uttalande: “As a journalist and prisoner of conscience, Ganji has no place in a high security wing..... We again call for his immediate and unconditional release and at the same time we urge the authorities to let independent international organisations visit him at once in Evin prison to verify his condition and the torture allegations.”

Massoumeh Shaffi berättade också att Ganjis situation hade förvärrats och att han såg mycket sämre ut än hon trott. Sen Ganji förflyttades från sjukhuset till Evin fängelset den 3:de september så har han hållits isolerad på ett av fängelsets ökända avdelningar där endast revolutions gardisterna har tillgång.

Reportrar utan gränser berättar också om att regimen nu håller förhör och hotar de oberoende journalister som finns i landet. Dessutom så har de fått veta att de inte är tillåtna att prata eller skriva om de revolutions gardister som får höga positioner inom staten. Journalister runt om i Iran är nu oroliga för en ny våg av arresteringar.

Mer om Ganji kan du hitta här...

Inga kommentarer: