söndag, oktober 02, 2005

Frankrike och EU motarbetar Iranska bloggare!

Det finns stunder då man undrar vad det är EU och främst Frankrike sysslar med. Under förra veckans WSIS ( World Summit on the Information Society) möte i Geneve så tryckte Frankrike på för att EU länderna skulle föreslå ett helt nytt plan för ”styre av internet”. Antas förslaget så betyder det att internet ska komma att kontrolleras av FN, med alla sina medlemstater såsom regimerna i Iran och Syrien.

Får FN, alltså mullorna i Iran, kontrollen över internet så försvinner en fristad och forum för miljoner oppositionella runt om i hela världen och för tusentals bloggare i Iran. Den viktigaste hjälpmedlet i kampjen för demokrati och mänskliga rättigheter försvinner!

Just nu pågår det ett viktigt slag om kontrollen över internet, om hur det ska fungera och vem som ska kontrollera det. Innovationen som hittills fungerat utmärkt för spridning av både idéer och varor ska nu stoppas och kontrolleras.

Det enda hoppet står nu till USA som starkt motsatt sig EU förslaget!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är verkligen skrämmande. Jag hänvisar även till P1:s prgram och analys om detta (lyssna gärna på pdcasting av programmet).

Mvh
http://www.iranian.se

Anonym sa...

Hej igen,

Här är länken till programmet:

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=704118