tisdag, oktober 18, 2005

Ahmadinejads galenskaper fortsätter...

Ahmadinejads galenskaper fortsätter. Nu har hans regeringsmedlemmar skrivit ett brev till den 12: e imamen. Den 12: e imamen kan betraktas som Shiiternas Messias, enligt den Shiitiska teologin så gick den tolfte imamen i det fördolda för att komma undan för de hot som fanns mot honom. Enligt den Shiitiska tolv-imams teologin så kommer den 12: e imamen att återfödas för att upprätta guds rike på jorden.

Efter att samtliga i kabinettet skrivit på brevet så kom man överens om att kulturministern skulle ta med sig brevet till den plats där man tror att den 12: e imamen håller sig gömd. Därefter klubbade kabinettet igenom ett förslag för att förbättra infrastrukturen till platsen för 70 mdr rial.

Brevet och den stora satsningen på infrastrukturen kring just den platsen har att göra med tron att den 12: e imamens återfödsel är nära. Sedan Ahmadinejad ”valdes” till president så har han återupplivat Khomeinis ideologi om att bygga muslimernas idealstat och på så sätt underlätta och fortskrida den 12: e imamens återfödsel. Ahmedinejad gör detta genom att förbättra vägarna alltså.


Samtidigt så används den 12: e imamen i propagandan mot USA och det internationella samfundet. Utgångspunkten är att när den 12: e imamens återvänder så kommer han att ställa sig på Ahmadinejads sida i hans ambitioner att utveckla kärnvapen.

Inga kommentarer: