fredag, maj 05, 2006

Det var det här med terrorister och Ung Vänster..

Jag ska inte skriva så mycket mer om Hamas och Visum affären, men som jag sa tidigare jag är fett med arg över att min moster och hennes familj inte får visum till Sverige men att en terrorist får det. Så ett inlägg till blir det.

Men nu har Ung Vänster gett sig in i debatten och inte helt oväntat väljer att stödja Hamas med det spännande argumentet att man vill ha dialog med Hamas och Atef Adwan. Själv undrar jag hur man för dialog med en terrorist som ”aldrig och inte under några som helst omständigheter” kan tänka sig att erkänna staten Israel. Utan vars mål är att militärt upprusta den muslimska världen i kampen mot Israel. Men som sagt Ung Vänster har sällan koll på sina uttalanden och vad det är dem säger, bevis finnes här.

Förövrigt är min moster en mycket trevligare person än Adwan och dessutom väldigt mycket lättare att föra en dialog med ;-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Right on line påpekade också att Chen Shui-Bian nekades visum för att delta i firandet av folkpartiets hundraårsjubileum. Att Taiwans demokratiska president kommer för ett sådant tillfälle var naturligtvis hedrande. Kanske det var för hedrande för att sossarna skulle tillåta det för folkpartiet.

Summa summarum lämnar dock socialdemokraterna långa spår av bristande demokratisk identitet. Att fjäska för antisemiter och terrorister är kongruent med detta. Vi skall också minnas fjäsket för Östtyskland, Cuba, Angola, Zimbabwe, Nicaragua, Kampuchea, Vietnam och många flera.

Det enda säkra i Socialdemokraternas långsiktiga utrikesorientering är att de fjäskar för vänsterdiktaturer och förtyck och hatar USA och Israel. Persson har mjukat upp den linjen men det kan han knappast göra under ett valår när den extrema rösten skall skördas i konkurrens med vänsterpartiet.

Att fjäska för de som ingen västerländsk demokratisk ledare vill ta i med tång är också en bra taktik om man vill se ut som en internationell aktör. Dessa välkomnar ju i regel vem som hellst som kan ge ett sken av acceptans. Detta var gissningsvis Palmes bevekelsegrund.

Vi skall också minnas att partipressen rycker ut och förnekar och bortförklarar efter varje antisemitisk incident här hemma.