måndag, mars 31, 2008

Uppdatering...

That’s no fun!

För någon månad sen förbjöd regimen offentliga avrättningar. Mycket beroende på PR-förlusten man gjorde när bilder på offentliga avrättningar kablades ut i världen. Samtidigt så är ”hemliga” avrättningar på något sätt mer skräckinjagande än offentliga sådana.

Men nu börjar en del ”oldtimers” klaga. Ayatollah Amini som tillhör medelskicket av mullor i Iran gick i fredags till attack mot regeringens beslut att förbjuda offentliga avrättningar och menade att ”stening måste ske offentligt”. Amini fortsatte med att hävda att en ”kvinna som varit otrogen måste bestraffas offentligt… bara för att islams fiender ser religionen som våldsamt betyder det inte att vi ska böja oss för deras önskemål”.

Kurdiska aktivister dömda till döden…

En revolutionsdomstol har för andra gången dömt den kurdiska aktivisten Hiva Boutimar till döden. Boutimar dömdes för att ha agerat mot ”nationella säkerheten och för spionage”. För en tid sen dömdes både Boutimar och Adnan Hassanpour till döden. Medan regimen vägrade att lyfta domen på Hassanpour skickades Boutimars fall till revolutionsdomstolen för granskning, men där bekräftas alltså dödsdomen mot Boutimar.

Inga kommentarer: