onsdag, mars 05, 2008

Parvin Ardalan...

Frida skriver bra om Parvin Ardalan på LUF.se.

Klistrar in texten här också:

"I helgen infaller internationella kvinnodagen, 8 mars. Vi kommer uppmärksamma kvinnokampen runt om i världen. I år aktualiserades det brutalt närmare oss än vanligt. När Parvin Ardalan satte sig på planet för att åka till Sverige för att motta årets Palmepris stoppades hon i sista stund av regimens säkerhetsagenter.

Parvin Ardalan har varit och är en orädd förkämpe för kvinnors rättigheter i ett land där kvinnor ses som andra klassens medborgare. Hon står upp mot en förtryckarapparat som inte bara saknar respekt för mänskliga rättigheter och internationella avtal men som också saknar moraliska betänkligheter. Ardalan har blivit kastad i fängelse, förnedrad och torterad men vägrar att ge upp kampen för grundläggande mänskliga rättigheter.

Ardalan kommer inte att besöka Stockholm för att ta emot priset. Den iranska regimen har belagt henne med reseförbud. Palmes minnesfond borde hålla prisutdelningen ändå, men flytta den till lördagen den 8:e mars för att lyfta upp Parvin Ardalan och alla andra som kämpar för kvinnors rättigheter runt om i världen.
"

Mer Parvin!

10 Folkpartistiska riksdagsledamöter skriver ett brev till den iranska ambassadören i Sverige, läs mer om det här.

1 kommentar:

Unknown sa...

Mycket snyggt. Ser att du/ni lyckats få några mindre engagerade att skriva på. Kul om fler börjar driva frågan.