onsdag, mars 05, 2008

uppdateringar...

Ahmadinejad och Obama…

Igår cirkulerade nyheten att Ahamdinejad in intervju med den spanska tidningen El Pais skulle ha uttryckt stöd för Obamas kandidatur. Idag förnekade Ahmadinejad att han skulle ha ”endorsat” Obama eller ens uttryckt sig på ett positivt sätt om honom. Ahmadinejad säger att han berättade för tidningen att Obama inte har en chans att bli USA: s nästa president eftersom det amerikanska systemet inte kommer att låta honom.

Bestäm er….

När den tredje rundan av sanktioner mot Iran klubbades igenom av säkerhetsrådet var regimen som vanligt hånfull och Ahmadinejad sa att han knappt brydde sig. Nu några timmar efter att varenda småpåve inom regimen gått ut och sagt att sanktionerna inte kommer att påverka Iran alls går ordförande före regimens atomenergi myndighet, Mohammed Saeidi ut och kräver kompensation för den skada som de ”olagliga och oegentliga sanktionerna har kostat Iran”.

Om Iran knappt märker av sanktionerna vad vill dem ha kompensation för?

Val om 9 dagar och idag sätts listan…

Äntligen idag blev det klart vilka som får kandidera i parlamentsvalet. Processen med överklaganden har dragit ut på tiden och ger kandidaterna som får ställa upp minimalt med tid att faktiskt kampanja. Något som givetvis gynnar Ahmadinejads gäng. E

Internet…

Igår cirkulerade ett rykte som snabbt fick spridning att regimen skulle släcka Internet i Tehran och andra storstäder under parlamentsvalet den 14 mars. Liknande rykten startas då och då men brukar snabbt dödas av regimen på ett eller annat sätt. Den här gången är det annorlunda. När inrikesministern konfronterades med ryktet så sa han att beslutet är delegerat till Kommunikation och Teknologiministeriet som kommer att ”vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder”. Nu tror jag inte att regimen är så pass korkade att man bestämmer sig att under en hel dag lägga ner Internet och det i storstäderna, det kostar för mycket. Däremot kan man tänka sig att dem censurerar långt fler hemsidor och bloggar. Men regimen har överraskat förr.

Inga kommentarer: