onsdag, april 02, 2008

intressant...

Bloggaren Hoder som blev känd som något av de iranska bloggarnas fader är en tämligen kontroversiell figur. Han ser revolutionen som legitim, men ogillar mullorna, är reformist och extremt USA och Israel kritiskt (därmed inte menat att han är antisemit), men han är ändå en intressant röst att lyssna till.

Här om dagen skrev han i en kolumn i tidningen The Guardian, där argumenterar han för att Ahmadinejad är mer omtyckt än många tror. Han pekar på att Ahmadinejad och hans allierade vunnit sex val i rad och pekar på en opinionsundersökning som visar att Ahmadinejads popularitet även i ekonomiska frågor ökar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur ställer du dig till det uttalandet då? Du som brukar hävda motsatsen. Pratar han strunt eller?

Majed Safaee sa...

Jag tror nog inte att han pratar strunt. Det ligger säkerligen en del i det han säger, men det beror inte på att Ahmadinejad varit en skicklig ekonom och att omvärlden helt har missbedömt läget.

Jag kan tänka mig att det är så att folk uppfattar Ahmadinejad som ekonomiskt ärlig (till skillnad från andra så stjäl han inte) och därmed kan hans popularitet öka trots att han driver landet mot ruinens brant.

Samtidigt som hans retorik om socialrättvisa självklart går hem...