onsdag, april 09, 2008

Uppdatering...

Thank you, come again!

Ordförande för parlamentets säkerhets och utrikespolitiska kommission Alaeddin Boroujerdi sa igår att han var tacksam over sanktionerna eftersom det har lett till att den inhemska talangen har blomstrat.

Låter ju bra, bortsett från att alla talanger tar första och bästa tillfälle att lämna landet, Iran är lite som Allsvenskan i Fotboll när det gäller talanger.

Kina initierar samtal…

Kineserna har tagit på sig att initiera nya samtal med USA, Ryssland, Frankrike och Tyskland om Irans atomprogram. Samtalen ska hållas i Shanghai den 16:e april.

Andra ronden…

Den andra ronden av parlamentsvalet är bara någon vecka fram. Nu börjar reformisterna att försöka enas, idag säger NCP att de kommer att ställa sig bakom de 30 reformistiska kandidater som ställer upp i extravalen. 10 av dessa 30 kandidater kommer att ställa upp i Tehran och dessa 10 har goda chanser att knipa några av de platser som är kvar.

Reformisterna säger sig kunna forma en koalition som kan vara 80-parlamenetsledamöter starkt, men då räknar dem även in oberoende som har ”reformistiska tendenser”. Fundamentalisterna är däremot nöjda. Av de 209 kandidater som valdes in i den första valomgången hävdar fundamentalisterna att 150 är lojala mot dem.

Inga kommentarer: