torsdag, december 14, 2006

Svensklärare deltog i förintelseförnekar konferens..

Förintelse förnekarkonferensen var just en orgie i smaklösa försök att bortförklara, förringa och förneka det största folkmordet i historien. Det hela började med att generalsekreteraren för den ”internationella kongressen till stöd för Palestina” påstod att förintelsen inte var något annat än en ”myt”. Konferensen huvudperson och förintelseförnekaren Robert Faurisson fortsatte med att hävda att ”myten om förintelsen har odlats av sionister” samtidigt som han upprepade sin tes om att inga gaskamrar funnits i lägren.

Även Sverige var representerad på denna konferens, det är läraren Jan Bernhoff som deltog och berättade om sitt arbete ”Demography of the Holocaust”. Han höll sitt anförande i samma block som rasisten och f.d. Ku Klux Klan ledaren David Duke. Jan Bernhoff jobbar på Åså Vuxengymnasium, på skolans hemsida så kan man också hitta Jan Bernhoffs mailadress. Kan ju alltid vara skoj att veta hur det känns att vara i samma sällskap som Ahmadinejad, Khamenei och David Duke.

Förresten så är det här inte heller Jan Bernhoffs första resa till Iran, tidigare i år så deltog han i den karikatyrtävling som regimen höll om förintelsen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

än sen då
det är bra med denna konferans
man ska väl kunna diskuttera allt.
det finns judar där också som ska försvara så att ingen ska kalla det för "myt".

Anonym sa...

Googlar namnet, och vad är typ det första man hittar? Jan Bernhoff är aktiv schackspelare!

Vad är det med spelet schack, som gör att antisemiter dras dit? Det finns otaliga exempel utöver Bobby Fischer (som för övrigt fick stöd av otaliga schackspelare världen över).

Tacksam för spekulationer kring frågan!

Anonym sa...

För cirkus 10 år sedan såg jag en förintelseförnekande artikel i DN debatt skriven av studierektorn i Vasa gymnasium.