onsdag, december 06, 2006

Lite uppdateringar..

Förintelsekonferens nästa vecka..

Som vi har nämnt tidigare har regimen under lång tid planerat en konferens om förintelsen där man kommer att bjuda in diverse historierevisionister för att diskutera om förintelsen ens ägt rum. Datumet för konferensen har varierat, först sa regimen oktober, sen vart det november men nu är datumet satt till den 11-12 december och konferensen är döpt till ”Holocaust: World Prospect”. Arrangören är utrikesdepartementets institut för politiska och internationella studier.

Regimens propaganda apparat hävdade också att tyska journalister som var på plats på dagens presskonferens var väldigt glada över beskedet om att konferensen nu blir verklighet. Regimen sa också att ingen från Israel kommer att bjudas in eller tillåtas delta i arrangemanget, däremot är förintelsens offer välkomna att lämna in ”vetenskapliga redogörelser” om sina erfarenheter.

Ahmadinejads mandatperiod kan förkortas..

Parlamentet röstade nyligen igenom en ändring av vallagen som ska se till att presidentvalet och parlamentsvalet sker samtidigt. Lagförslaget gick igenom med stor majoritet och om den blir verklighet så förkortas Ahmadinejads mandatperiod med 1.5 år. Men lagen måste fortfarande godkännas av regimens ”konstitution kommitté” som dock leds av ayatollan Rafsanjani som just förlorade presidentvalet mot Ahmadinejad.

Inga kommentarer: