fredag, december 08, 2006

Schism mellan Iran och Frankrike och problem för Ahmadinejad...

Den Iranska regimen är på krigsstigen och nu är de gamla vännerna Frankrike som är målet. Det efter att presidentkandidaten Segolene Royal under en visit i mellanöstern sagt att Iran borde stoppas ifrån att ens bygga och utveckla ett atomprogram i civiltsyfte.

Under den senaste tiden har också Ahmadinejad gett sig ut på en turné utan dess like. Varje dag befinner han sig i minst 2 städer och regimensnyhetsbyrå publicerar tal och uttalande efter uttalande. Det är inget nytt eller ens intressant som kommer från Ahmadinejad, men det är samma budskap HELA tiden, ”Iran står upp emot de arroganta supermakterna” och ”Iran kommer inte att vika sig en tum” osv.

Men samtidigt är det också tydligt att folk inte är så intresserade av just det budskapet. Just nu vill folk veta vilken plan Ahmadinejad har för jobben och ekonomin. Nästan överallt bemöts Ahmadinejad av protester från arbetslösa och fattiga människor som undrar vad Ahmadinejad har att säga om ekonomin och arbetslösheten. Under ett tal i provinsen Mazandaran tvingades Ahmadinejad att flera gånger avbryta sitt tal eftersom han överröstades av åhörarna som protesterade mot arbetslösheten och landets urusla ekonomi.

Ahmadinejad måste vara orolig över reaktionerna eftersom han gick till val på och ”vann” presidentposten med löften om att förbättra situationen för Irans fattiga och få ner arbetslösheten. Tvärtom har hans presidentperiod inneburit en ekonomisk katastrof för Iran.

Inga kommentarer: