torsdag, december 28, 2006

Kortisar..

Regimen klagar fortfarande över FN-resolutionen och menar att den är ett resultat av amerikansk och sionistisk konspiration mot Iran. Vidare har resolutionen kallats för "anti-Iranskt" samt ett bevis på "modern diktatur". Regimen har också tillsatt en särskild grupp som nu ska studera om regimen kan fortsätta samarbeta med IAEA eller om man väljer att helt och hållet lämna NPT. Samtidigt trycker USA på för hårdare sanktioner mot regimen.

Samtidigt avslöjade USA att man tillfångatagit 3 högt uppsatta Iranska militärer i Irak i fullfärd med att planera en attack mot de Irakiska säkerhetsstyrkorna. Regimen förnekar självklart det hela och kallar dessa tre för diplomater. Men samtidigt är regimen oerhört tysta om saken, hade det handlat om tre oskyldiga diplomater hade regimens propaganda apparat gjort en mycket större affär av det här än vad regimen gjort hittills. Så något är i görningen.

Ahmadinejad varnade idag Iranier för att använda Internet för att uttrycka kritik mot regeringen, eftersom det skulle kunna ”hindra den från att göra ett bra arbete”.

Sen har Ahmadinejad skrivit ännu ett brev, nu till Påven. Innehållet ska inte vara politiskt, vilket kan vara en förhoppning att brevet inte är 18-sidor dravel som de tre tidigare.

Inga kommentarer: