torsdag, december 07, 2006

Död eller levande?

Rykten...

Det går nu rykten om att Irans “andlige ledare” Ayatollah Ali Khamenei är svårt sjuk. Det har under lång tid spekulerats om Khamenei lider av levercancer men han lever än. För att motverka och få stopp på ryktena släppte Khamenei igår ett uttalande där han gratulerade en av landets tyngdlyftare till seger i de asiatiska mästerskapen. Men det var inte Khamenei själv som levererade gratulationen utan den lästes istället upp i TV.

Hur som helst om ryktena stämmer och Khamenei dör inom de närmaste dagarna kommer det kommande valet till expertrådet att bli riktigt spännande och säkerligen det fulaste och våldsammaste valet någonsin i regimens historia.

En ny storhetstid?

Regimens president Mahmoud Ahmadinejad lovade under onsdagen att Iran kommer att inom kort att vara en av de mest avancerade och högteknologiska länderna i världen. Samtidigt som hans regering förbjuder uppkopplingar snabbare än 128 kb… Ahmadinejad har nog en alldeles egen mått på ”högteknologiskt”.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stämmer ryktet så är det rafsanjani som förgiftat khamenei för att själv bli överste. Det är bättre att ha en galning som mesbah yazdi än en strateg som rafsanjani som kommer ge regimen 20 år till

Anonym sa...

varför finns inte nyheten på iranvajahan?