måndag, juni 26, 2006

Regimen går hårt åt studenterna..

Regimen verkar ta allt hårdare tag mot studenter i Iran, efter de senaste veckornas demonstrationer har regimen gått allt hårdare mot studenterna. Nu har regimen arresterat studentaktivisterna Abed Tavanche och Yashar Ghajar, dessa sitter fängslade på Evin fängelset. Även sju studenter från Shahid Rajai Universitetet har kallats till universitetens disciplinära kommitté för sitt politiska arbete.

Regimen har också ”pensionerat” 40 professorer och lärare från Tehran University som varit platsen för de största och flesta av de regimkritiska demonstrationerna. Ett av Ahmadinejads första utnämningar var att utnämna ayatolla Abbas Ali Ameed-Zanjani till rektor för Teheran University med uppgiften att rensa upp ”icke-islamiska element” inom skolan.
Inte nog med att de 40 professorerna avskedats så hotades professorerna av Ameed-Zanjani med orden; ”att bli pensionerad i den Iranska kulturen är som att dö en förtidig död”. De 40 professorerna ska enligt regimen vara enkla att ersätta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hittills har den islamiska, barbariska regimen arresterat 43 unga studenter. Några har försvunnit spårlöst. Det är dags att omvärlden reagerar och protesterar hårt mot de medeltida handlingarna hårt. Studenterna är i fara. De kan ha torterats, piskats våldtagits till o med avrättas.