lördag, juni 17, 2006

Crazy People...

Bloggsfären är en underbar plats, med möjlighet att föra ut idéer och nyheter med enbart en knapptryckning. Men samtidigt så är det också en plats där många rättshaverister och halvgalningar tar och får plats, och den här bloggen har mött sin beskärda del av sådana.

Under en längre tid har någon/några extrema och marginaliserade ”shahlojala” människor satt den här bloggen under attack. Med ”shahlojala” så menas såna som hyllar Irans forne diktator Mohammad Reza Pahlavi och drömmer om hans återkomst till makten, trots att diktatorn dog 1980. Det handlar alltså om personer med väldigt extrema åsikter.

Hur som helst för några månader sedan började vi få en rad skumma mail där människor från den falangen ansåg att de hade något gemensamt med oss och den här bloggen. Vilket knappast stämmer eftersom diktaturvurmande aldrig varit nåt för oss, därav anledningen till att vi startade den här bloggen. Men hur som helst vägrade denna grupp ta ett nej som svar och förra veckan så skickades ett ganska bisarrt mail ut en stor del människor där den här gruppen proklamerade att de inlett ett samarbete med oss här på bloggen och "anslutit" sig själva till oss.

Det här stämmer naturligtvis inte och som ni kanske själva kan räkna ut är ett verk av någon/några väldigt marginaliserade människor som desperat söker uppmärksamhet och legitimitet. Detta är det enda blogg som vi står för och den enda Fria Iranvänner bloggen.

Så om du har fått ett sådant mail så vet du nu hur landet ligger..

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag stödjer ert arbete för informationsspridning om Iran, och för diskussion om hur mänskliga och liberala rättigheter kan återinföras i ett nytt framtida fritt Iran. Shahlojalister och mullabeundrare bör hålla sig borta. De är en del av problemet.

Anonym sa...

Varken le Figato, NYT eller BBC har gett mig intrycket att shahens son är marginaliserad eller har någon som helst ambition att bli diktator. Ej heller ger han intryck av att vara extremist eller halvgalning. Inte heller är demokratiska legitimister rättshaverister, extremister eller halvgalningar.

Man bör vara försiktig med att använda överord.

Shahens son är också exiliranier och det är naturligt om han vill hjälpa sitt folk att få demokrati. Det skulle inte ligga något opassande eller hederlöst i att eventuellt kombinera detta med lite personlig ärelystnad. Det är svårt att hitta någon politisk aktör utan personlig ärelystnad.

Majed Safaee sa...

Hejsan, nu får du allt ta och läsa om inlägget. Den handlade knappast om Shahens son och hans arbete.

Den handlade just om den marginaliserade och galna gäng som inte bara vägrar att inse att hans far var en diktator men som också väldigt ogenerat hyllar hans förtryck.