onsdag, april 06, 2005

Vad kommer hända med Hami?

Debatten i riksdagen pågår för fullt om huruvida de apatiska flyktingbarnen ska få stanna i Sverige eller inte, två partier, föga förvånande är det socialdemokraterna som gått i bräschen tillsammans med moderaterna (skandal)!

Vad kommer hända med Hami, som kom till Sverige som politisk flykting från Iran för tre år sedan i hopp om att få stanna här, undan förtryck och vanstyre i mullahdiktaturens Iran?
Som författaren beskrev, är Hami ett av många exempel på en "idealisk invandring". Kan språket flytande och har ett arbete som han försörjer sin son och fru med.

Men i Sverige får han inte stanna. Barbro Holmberg har bestämt det. Idag lever Hami, tillsammans med sin familj i ovisshet och rädsla för att skickas tillbaka till bödlarna i Iran. För enligt socialdemokraternas Sverige är Iran ett stabilt land med en "folkvald" president som ska leda landet till demokrati....

Jag lider med Hami och tusentals andra gömda flyktingar vars levnadsförhållanden får en att gråta floder. Hoppas våra folkvalda fattar rätt beslut idag.

Av: Makan Afshinnejad