tisdag, februari 05, 2008

Du kan bli nästa Salman Rushdie – fatwa på rullande band…

Parlamentet i Iran debatterar just nu en ändring i lagen som för första gången skulle belägga ”hädelse” med dödsstraff. Det är kanske inte så chockerande med tanke på att Iran är en religiösdiktatur, det som är mer oroande är att parlamentet vill att lagen även ska gälla utanför landets gränser. Med andra ord, om en person eller organisation gör sig skyldig till hädelse även om personen/organisationen agerar utanför Irans gränser så kan de ändå dömas till döden.

Det är egentligen att sätta systemet med fatwa liknande den mot Salman Rushdie på rullband. Nästan vem som helst vart som helst kan dömas till döden om den inte delar regimens förvridna syn på religion och islam.

Men det finns en ”räddning”, innan dödsstraffet verkställs ska personen som dömts för hädelse få ”andlig vägledning” under tre dagar för att få hjälp att hamna på rätt spår och därmed undvika dödsstraffet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

fy f-n vad skönt att tid till upplysning ges !
gäller det f ö alla gudar ? om man svär lite åt gud i allmänhet utan att tydligt ange om det är islams, påvens eller judens gud, hur skall hädelsen då tolkas ? trots allt är det ju samma gud ? eller ? vore sknt om man fick fortsätta svära på samma sätt som jag uppfostrats till

Majed Safaee sa...

aha, det har regimen redan tänkt på. Så nu vill man jobba tillsammans med vatikanen för att komma åt så många som möjligt...

Anonym sa...

All religion är skit.. och förstör människor och förtrycker bara ...
Lägg ner skiten för fan.