torsdag, augusti 02, 2007

Uppdateringar..

Kriget mot Saudiarabien!

I regimmedia pågår just nu en ganska hård offensiv mot grannlandet Saudiarabien. Landet kritiseras för allt ifrån religiösa fatwan, USA: s beslut att sälja mer vapen till landet och att Saudiarabien nu gått med på att förhandla med Israel. Regimen spelar effektivt och medvetet på det nationalistiska arabhatet i Iran och Saudiarabien är en tacksam måltavla.

Nyligen började också regimen rapportera om att det är det Saudiska kungafamiljen som sponsrar den terrorstämplade och av många Iranier avskydda organisationen Folkets Mujaheddin. Enligt uppgifter betalar den Saudiska kungafamiljen upp till 30 miljoner dollar varje månad till organisationen.

Regimen hotar Kina..

Regimen hotar nu med att åtala det kinesiska företaget som fått kontraktet att bygga motorvägen mellan Tehran och Shomal. Anledningen är att vägbygget blivit försenat och regimen räknar med att lite hot kan få företaget att snabba på bygget. Regimen säger också att den kommer att börja skriva fler avtal med inhemska bolag i framtiden.

Fler avrättningar!

Idag avrättade regimen sju personer i staden Mashad. Däribland två ungdomar som dömdes till döden för att ha mördat en domare i Tehran. De två avrättade var Majid Kavoosi-Far 28 år och hans kusin Hossein 24 år. Bröderna dömdes också för mordet på fyra andra personer samt väpnat rån mot diverse banker i Tehran .

Ytterligare fem personer avrättades i Mashad under dagen. Samtliga unga män och enligt regimen dömda för mord, kidnappning, våldtäkt och för att smugglat och sålt droger.

Inga kommentarer: