måndag, augusti 06, 2007

Kortisar...

Tidning släcks ner...

Idag beslöt regimen att för andra gången på ett år att förbjuda tidningen Sharq. Beslutet togs av kulturministeriet. Anledningen är att tidningen ska ha publicerat en intervju med en person med "tvivelaktig moral". Tidningen ska ha bett om ursäkt, men det räckte inte.

3dje rundan av samtal!

Idag hålls den 3dje rundan av samtal mellan USA och Iran om Irak. Samtidigt börjar regimen i propagandan öppna upp för samtal på ministernivå mellan länderna.

Populär programledare får gå...

En programledare i regim-TV har fått sluta. Den officiella anledningen är hans hälsotillstånd. Men det hela skedde bara någon vecka efter att han i sitt program ska ha hårt kritiserat den Iranska polisens sätt att hantera personer som klätt sig "omoraliskt". Programledaren uttryckte visserligen sitt stöd för gripandena och räd mot "omoraliska aktiviteter" men han tyckte att polisen gått för hårt fram och agerat arrogant.

Iran och Nicaragua allt närmare...

Iran har lovat att hjälpoa till att bygga ut och utveckla Nicaraguas infrastruktur i utbyte mot livsmedel. Regimen ska bygga en rad olika industrier, kraftverk och bostäder.

230 gripna..

Regimen meddelar idag att ödet för de 230 personer som greps vid en "olaglig rockkonsert" kommer att avgöras inom kort. Det var under gårdagen som regimen grep 230 ungdomar, däribland några med dubbeltmedborgarskap från Storbrittanien och Sverige, vid en rockkonsert. Regimen hävdar att ungdomarna var berusade och agerade mot "islamisk moral". 110 av de gripna hålls fängslade medan resten har släppts mot borgen. Det är ännu oklart om några med dubbeltmedborgarskap fortfarande sitter fängslade eller om de tillhör de som har släppts mot borgen.


Inga kommentarer: