fredag, augusti 17, 2007

update

Terrorister, damn right!

Fredagsbönen är en komisk tillställning varje fredag i Iran. Det är då regimen verkligen visar sitt sanna ansikte. Då får mullor runt om i Iran ett helt fritt spelfält där de får analysera och kommentera politiska händelser i Iran och runt om i världen.

Idag höll ayatollah Seyyed Ahmad Khatami (inte att förväxlas med den tidigare presidenten) att revolutionsgardet bör vara stolta över att ha förts över USAs lista över terroristorganisationer. Han uttryckte beslutet som ännu ett ”gyllene blad i revolutiongardets historia”.

Andra länder och ledare är stolta över tillväxt och BNP siffror, regimen i Iran är mest stolt när någon av deras organisationer terrorstämplas.

Kritiken mer detaljerat!

Den nyss av Ahmadinejad sparkade industriministern Ali Reza Tahmasebi kritiserade Ahmadinejad hårt i sitt avskedsbrev som nu läckt ut. Tahmasebi klagar i brevet på Ahmadinejads planekonomiska syn på ekonomin, där priser har frusits, att industrier ständigt saknat kapital samt att hans ministerium ständigt utsatts för personalbyten på viktiga poster.

Han avslutar brevet med att säga ”Jag lämnar härmed min avskedsansökan till min broder (mao Ahmadinejad) så att han kan välja någon som är mer på hans linje”.

Tahmasebi var så besviken på Ahmadinejad att inte ens dök upp på överlämningscermonin som hölls där Ali Akbar Mehrabian utsågs till tillförordnad industriminister.

Inga kommentarer: