torsdag, augusti 16, 2007

I botten..

You owe us!!

Ja, så tycks Irans förre president och favoriten till ordförande posten i Expertrådet resonera. Under ett tal gick Rafsanjani till hård attack mot Europa och tyckte att européer var skyldiga Iran något eftersom Europa fått så mycket ”teknologi och kunnande” från Iran efter revolutionen. Han gick inte in närmare på vad Europa har ”fått” från Iran, men ja, om han menar alla högutbildade Iranier som flydde landet efter att han och gänget tog över så har han en poäng.

När du bara trodde att regimen inte kunde sjunka lägre…

Så kommer nästa djupdykning. Igår krävde en Iransk domare att fem argentinska medborgare skulle ställas inför rätta. Det rör sig om Argentinas förre detta inrikesminister Carols Corach, domaren Juan Jose Galeano, åklagarna Eamon Mullen och Jose Barbaccia samt den tidigare chefen för Argentinas judiska center, Roben Baracha. Om dessa fem inte dyker upp i Iran och domstolen i Tehran inom en vecka kommer regimen att gå ut med en internationell arresteringsorder.

Anledningen?!

Jo, regimen påstår att dessa fem har förfalskat dokument och bevis i samarbete med terroristorganisationer för att få regimen i Iran att verka skyldiga till terroristattacken mot judiska centret i Buenos Aires 1994 som krävde 85 personers liv. I oktober 2006 pekade en argentinsk åklagare ut Hezbollah som skyldiga till dådet och utfärdade en arresteringsorder på Rafsanjani samt sju andra iranier.

USA terrorstämplar Revolutionsgardet!

Frågan är bara varför det dröjt så länge?

Inga kommentarer: