onsdag, augusti 15, 2007

Uppdatering…

Här finns det gott om pengar!

Regimen skryter om att landets “säkerhetsbudget” har 20 dubblats det senaste året. Pengarna ska gå till att bekämpa rebeller, smugglare och andra ”element som påverkar säkerhetsläget”. "Säkerhetsbudgeten" sägs nu ligga på 140 000 miljarder rial.

2 ministrar bort..

Ahmadinejad har lessnat på två av sina ministrar och har kickat både industri och oljeministern. Avskedandet kommer efter att kritiken mot Ahmadinejads ekonomiska politik växt ytterligare under den senaste tiden.

Oljeministern Kazem Vaziri-Hamaneh var aldrig Ahmadinejads val. Utan han fick nöja sig med honom efter att han misslyckats med att få tre av sina kandidater godkända av parlamentet. Nu bara efter några få månader får Vaziri-Hamaneh kicken. Han fick också bära mycket av hundhuvudet och ta mycket kritik efter bensinransoneringen som regeringen införde tidigare. Ahmadinejad hoppas också att den här gången få någon av sina kandidater till posten godkända när parlamentsledamöterna är för upptagna med annat, som parlamentsvalet som kommer till våren.

Industriministern Alireza Tahmasbi var den andra ministern som fick kicken. Hans avsked var också väntat och lär ha kommit efter att han vägrat att ge nyckelpositionen i sitt departement till folk som Ahmadinejad handplocka.t

Det här startade omedelbart rykten om att ett flertal andra ministrar hängde löst. Däribland finansministern, ordförande för centralbanken och utrikesministern. Men det förnekar Ahmadinejads vicepresident Ali Saeedlu som säger att det för närvarande inte finns några planer på fler ändringar i Ahmadinejads kabinett.

Inga kommentarer: