fredag, augusti 24, 2007

Dagens skörd..

Another one bites the dust!

Idag kom det väntade beslutet, Ahmadinejad sparkar chefen för landets centralbank, Ebrahim Sheibani. Enligt regimen så har Sheibani valt att självmant avgå, men det sa man om de två ministrar som sparkades förra veckan. Redan då gick det rykten om att Sheibani var nästa person att få gå men regeringen förnekade det. Sheibani är nu den sjundeministern som avgår under Ahmadinejads två år som president.

Regimen kommer att utse Sheibani som landets representant i världsbanken.

Regimen griper frisörer...

Bassijs och polisen i Iran går nu runt och på order från regeringen stänger igen frisörsalonger som erbjuder “icke-islamiska frisyrer”. Under de senaste två veckorna har regimen stängt igen 13 herrsalonger. Samtidigt har landets frisörorganisation förbjudit landets frisörer att plocka ögonbryn hos män samt att klippa ”avvikande västfrisyrer”. Regimen har också stängt igen 11 skönhetssalonger för kvinnor som antigen saknat tillstånd eller för att ha erbjudit ”satanistiska” saker som tatueringar som är förbjudna i Iran. Även kosmetiska produkter för män är förbjudna.

Ahmadinejad behöver hjälp..

Dagens fredagsbön gick i stödets tecken. Stöd till Ahmadinejad. Khameneis närmaste man, ayatollah Jannati, tillägnade det stora tv-sända fredagsbönen till att försvara Ahmadinejad och dennes regering. Jannati betecknade Ahmadinejads regering som stark och modig. Dessutom har regimen nu utlyst kommande vecka som ”regeringsveckan”.

Iran och IAEA överens om tidtabell!

Iran och IAEA har kommit överens om att regimen ska ha närmare två månader på sig att besvara en rad frågor som IAEA har om landets atomprogram. Tidtabellen spikades efter två dagars förhandlingar mellan regimen och IAEA.

Regimen tar fram en bomb…

Regimen avslöjade idag att man inom kort kommer att presentera en egen tillverkad precisionsmissil som fått namnet ”Qased”. Missilen ska ha en teknologi som bara ett fåtal andra länder har och ska vara tillverkad i Iran.

Inga kommentarer: