måndag, februari 05, 2007

Regimen oroad över kapitalflykt...

Under de senaste tiden har regimen slagit på den stora propaganda trumman. Propagandan har gått ut på att USA aldrig skulle våga anfalla Iran och att om det skulle ske så skulle det vara det största misstaget USA någonsin gjort och att Iran är fullt kapabel att skydda sig själv och dess atomproram. Men propagandan har inte helt fått den önskade effekten, istället har regimen lyckats med att återigen skrämma upp de investererare och kapital som finns i landet. Så nu är regimen också oroad över en ny kapitalflykt från Iran till grannländerna.

För att lugna investerarna försöker nu regimen att försöka mildra tonen och spänningen med USA. Tillexempel träffade den förre presidenten Mohammad Khatami den amerikanske senastorn John Kerry, det finns inte en chans att Khatami annars skulle ha vågat träffa en amerikansk senator utan Khameneis tillstånd. Värt att notera är också att propagandaapparaten verkar i stortsett helt ha glömt bort de fem revolutionsgardister som de amerikanska styrkorna grep på ett Iransk konsulat i Erbil, Irak. För tre veckor sedan lovade regimen att de skulle vara fria inom en vecka.

I övrigt kan jag också berätta att regimen nu uppfunnit ett eget medicin mot AIDS. Det är en örtmedicin som kallas IMOD. Regimen säger att man testat medicinen på 200 Aids patienter och bara att man sett att medicinen stärkt patienternas imunförsvar, samtidigt hävdar regimen att medicinen inte har några allvarliga bieffekter. Vi kan nog se fram emot att regimen börjar använda IMOD i propaganda syfte genom att skänka stora mängder till länder i Latinamerika och Afrika som har stora problem med AIDS. Sen är frågan om hur bra IMOD egentligen fungerar och verkar....

Inga kommentarer: