lördag, februari 03, 2007

Kvinnoaktivister gripna!

Tre kvinnoaktivister har gripits av regimen, det rör sig om Tala´at Taghinia, Manssoreh Shojaie och Farnaz Saify, journalister och kvinnorättsaktivister. De tre kvinnorna var på väg från Iran till Indien för att delta i ett seminarium för journalister i New Delhi. Regimen utförde också razzior mot kvinnornas hem och familjer, där datorer, fotografier, böcker och disketter beslagtogs. De tre kvinnorna hålls nu fängslade på Evin fängelset i Tehran.

Börjar dröja lite länge nu…

Den amerikanska administrationen har lovat att redovisa bevis för att den Iranska regimen stödjer terrorister inne i Irak. Det är givetvis ingen nyhet för någon att regimen stödjer terrorister och har en hand i oroligheterna i Irak, nyheten är däremot att USA säger sig kunna presentera bevis för det. Men bevisen skulle egentligen har lagts fram förra onsdagen men ännu är det väldigt tyst.

Enligt rykten på nätet har den amerikanska underrättelsetjänsten spårat serienummer från de vapen och bomber som terroristerna har använt och kunnat spåra dem tillbaka till regimen i Iran. Enligt ryktena ska regimen också ha beväpnat såväl den shiitiska Mahdi armén samt sunnitiska grupper som Ansar Al-Sunna.

Irak slänger ut MKO

Irak har tydligen lovat regimen att sparka ut de personer som tillhör den terroriststämplade organisationen Mujahedin Khalq (MKO). Jag har svårt att tro att USA kommer att tillåta Irakierna att skicka tillbaka dessa till Iran, stället kommer nog dessa få asyl i andra länder.

Anledningen till att Irak tar detta beslut är nog för att Iran har legat på premiärministern Nouri al-Maliki att antingen föra över dem till Iran eller se till så att de försvinner från regionen. Regimen är oroliga över att USA ska beväpna MKO och låta organisationen använda Irak som bas för attacker mot regimen. Så nu får MKO alltså leta reda på ett nytt land.

Inga kommentarer: