söndag, februari 11, 2007

Regimen firande nationaldagen...

Idag firade regimen Irans nationaldag, firandet började planenligt klockan 09.30 i Tehran. Det verkar också vara den enda staden som regimen håller något större firande i, man har uppenbarligen transporterat demonstranter från hela Iran till Tehran för detta. Man har hittills inte uppgett något deltagarantal utan menar att uppslutningen är ”stort” och jag kan tänka mig att man har skjutsat in stora mängder människor med tanke på att det är 250 utländska journalister på plats.

Huvudpunkten var Ahmadinejads tal på Azadi torget i Tehran samtidigt som Khamenei återigen håller en väldigt låg profil. Hans förkylning verkar ta extremt lång tid att kurera. Ahmadinejads tal innehöll det vanliga samtidigt som han lovade nya framsteg i Irans atomprogram. Däremot avslöjades inga nyheter eller stora framsteg som Ahmadinejad lovade att han skulle avslöja idag, istället sköt han på det löftet och lovade att presentera framsteg till den 9:e april.

Intressant att notera är också att Ahmadinejad riktade skarp kritik till sina interna fiender inom regimen då han varnade för att kompromisser med fienden och sa att dess komprommisser kommer att ”de mest hatade hos det Iranska folket”. Samtidigt varnade Ahmadinejad att Irans ”fiender” kommer att agera på ett eller annat sätt mot Iran ”de kommande månaderna”. Väldigt intressant att få veta vad det är Ahmadinejad varnar för.

Inga kommentarer: