söndag, juli 30, 2006

Det börjar likna kärlek...


Idag så kom han, Ahmadinejad och regimens bästa vän, Venezuelas president Hugo Chavez. Under dagen fick Chavez möta både Ahmadinejad och Khamenei, att som ledare för ett annat land få träffa Ahmadinejad är ganska enkelt och rutin men däremot brukar man endast lyfta fram Khamenei i de fall man vill visa att relationerna med det landet är viktiga för Iran.

Enligt nyhetsbyrån IRNA så diskuterade Ahmadinejad och Chavez en rad olika frågor, men främst energi och industrifrågor lyftes fram. Ahmadinejad vill inrätta en speciell fond dit de båda länderna ska bidra solidariskt för att finansiera gemensamma projekt, om det här betyder att Venezuela också kommer att punga in pengar till Hamas och Hezbollah återstår att se.

Mötet med Khamenei

Chavez möte med Khamenei kom dock att handla om helt andra saker. Under mötet ska Khamenei ha sagt att hela den islamiska världen och de arabiska staterna stöder Hezbollahs motstånd mot Israel och USA och sagt att Nasrallahs popularitet ökat i de islamiska länderna. Chavez och Khamenei var också rörande överens om USA: s ondska och dess kommande kollaps.

Chavez själv, som gör sitt femte besök i Iran som president, lovade också att bistå regimen i Iran på alla sätt.

Inga kommentarer: