fredag, juli 21, 2006

Ahmadinejads brev och splittring i regionen...

Angela Merkel verkar ha kastat Ahmadinejads brev i papperskorgen när hon idag starkt tog avstånd från Ahmadinejads försök att närma sig Tyskland, hon sa bland annat att brevet inte ens förtjänade ett svar. Och precis som jag gissade mig till så handlade brevet om den Israeliska staten som Ahmadinejad vill flytta till Tyskland.

Men Ahmadinejad försöker vänner på annat håll, idag krävde han att OIC, Organization for Islamic Conference, ska hålla ett snabbtinkallat extramöte för att diskutera kriget i Libanon. Hittills har den Iranska regimen och Hezbollah fått väldigt lite stöd från övriga länder i regionen och allt fler länder i regionen oroas nu över den Iranska regimens stormaktsambitioner.

Splittringen är så djup och oron för mullorna så stor att Egypten för några dagar sen valde att, mitt i det rådande kriget, skicka ut ett gemensamt uttalande med Förenade Arabemiraten (UAE) där man tog UAE: s sida i den långa konflikten om Tunbs och Abu Musa öarna. Förenade Arabemiraten och Iran har under lång tid stridit om dem tre små, men strategiskt viktiga Tunbs och Abu Musa öarna, så tajmingen för Egyptens ställningstagande ska väl främst ses som en signal till regimen i Iran.

Inga kommentarer: