lördag, april 15, 2006

Hatfest 2006 inledd i Tehran!

Idag så startade regimen en två dagar lång konferens om ”Palestina frågan” i Tehran, det visade sig (inte helt oväntat) ha mindre med Palestina att göra och mer vara en allmän hatfest mot Israel och västvärlden. På konferensen deltar delegater från ”framstående demokratier” som Syrien, Sudan, Zimbabwe, Kuba, Qatar, Kuwait, Libyen, Jordanien, Marocko, Oman och Bahrain.

Så här nedan så försöker jag lite kortfattat redogöra för vad som sagts under konferensens första dag.

Konferensen föregick av att Irans riksåklagare General Ali Dorri Najafabadi klargjorde att staten Israels skapande inte har en lagliggrund. Han menade att den Israeliska staten skapades av ”omständigheter” efter andra världskriget då judar ”påstods ha blivit förtryckta”. Han hyllade också terrorgruppen Hamas och krävde att OPEC länderna skulle ekonomiskt stödja Hamas.

Sen var det dags för übermullan Khamenei att kicka igång konferensen, hans lååååånga tal innehöll det vanliga fördömandet av Israel och en del citat från koranen. Bland annat sa Khamenei att den Israeliska regimen ”dagligen och med stolthet” begår brott mot palestinier. Han menade också att ”ockupationen” av Jerusalem är den Islamiska världens största problem. Han hyllade de ”Jihad grupper” som bildats i Palestina och Libanon och den ”Jihad och martyr kulturen” som återuppstått i regionen.

Khamenei fördömde också de Islamiska ledare som han ansåg hade förrått Palestinierna. Han sa också att ”de av våra som ibland följer fiendens spår och föreslår att vi ska välja en annan väg, utifrån taktik eller pragmatism” är svaga, okunniga och giriga. Khamenei fördömde också de tusentals filmer, datorspel och andra saker som amerikaner producerar för att ”omkullkasta Islam”.

Efter Khamenei var det dags för presidenten Ahmadinejad att hålla ett långt tal där han fördömde och hotade Israel. Sin vana trogen så spenderade han ungefär en fem minuter av sitt tal till att hylla profeten på alla möjliga sätt och vis, därefter började fördömandet och hotandet av staten Israel.

I sitt tal tog Ahmadinejad en del kostnader som han menade att den Israeliska staten med enbart sin existens åsamkat regionen. Dessa var:

1) Han menade att Israel utgjorde ett evigt hot mot de islamiska länderna i både regionen och utanför. Han sa att ju närmare de Islamiska länderna var ”epicentret” ju mer hotade känner de sig av staten Israel.
2) Ahmadinejad menade också att den Israeliska staten lagt beslag på enorma tillgångar och rikedomar från de Islamiska länderna. Vilka dessa rikedomar skulle ha varit framgick dock inte.
3) Ahmadinejad menade att existensen av den Israeliska staten är en förolämpning mot troende muslimer.

Han menade också att den enda anledningen till att staten Israel fortfarande finns kvar är att den har lyckats sprida ”oenighet och misstroende” i regionen och att den ”sionistiska regimen är en mötesplats för arroganta makter och fiender till Islam”.

Sen frågade Ahmadinejad hur det kommer sig att en del ”västligmakter” valde att placera Israel i mellanöstern. Han sa att en del europeiska länder har erkänt att de ”dödat en stor del av den judiska befolkningen” i Europa, men ”varför ska människor i vår region behöva betala”. Han sa också att även om det finns ”frågetecken kring” förintelsen så finns det inga frågetecken kring det Palestinska folkets lidande.

Han menade att anledningen att man placerade Israel i mellanöstern var för att skapa ett permanent hot i regionen, ”därför är den fortsatta existensen av Israel baserad på bevarandet av detta hot”. Ahmadinejad sa också att även om det är så att Israel bara utgör en kvadratmeter av Palestina så fortsätter den att utgöra ett hot. Han uppmanade de ”västliga makterna” att upphöra med sitt stöd till staten Israel och om de fortfarande har ”skuldkänslor för det som hänt så kan de ta tillbaka Israelerna till sina egna länder”.

Till slut:
Sätt dagens tal i förhållande till
"Iran är ingen aggressiv vargstat" och "Hands off Iran".

Inga kommentarer: