onsdag, april 12, 2006

En stressig dag i Ahmadinejads skor..

Ahmadinejad har haft ett par stressiga dagar med många tal och hot att framföra. Det hela började egentligen tidigt tisdag morgon när han avslöjade att han under ett tal inför nationen skulle avslöja ”goda nyheter” om nationens kärnvapenprogram.

Men allt gick inte så smidigt till. Hans rival i det senaste presidentvalet Rafsanjani stal showen genom att avslöja den ”goda nyheten”, att regimen nu kan producera kärnbränsle, några timmar innan Ahmadinejads skulle hålla sitt stora tal och avslöja den ”goda nyheten”.
Förmodligen hade Rafsanjani kommit överens med Khamenei om att det vore bäst att han först avslöjade nyheten för Ahmadinejad går inte att lita på. Rafsanjani fick rätt!

En snopen Ahmadinejad som nyss blivit bestulen på den största uppmärksamheten av Rafsanjani, sa bland annat att ”Iran nu kommer att prata till världen med ett annat språk, efter att den gått med i världens kärnkrafts klubb”. Vilket språk som regimen och Ahmadinejad numera kommer att använda sig av framgick dock inte, men ag misstänker att fraser som ”utplåna Israel”, ”död åt USA” och den ”heliga bomben” kommer att vara en del av det.

När talet om ”språkbyte” var klart, hastade Ahmadinejad till staden Torbat-e Jam, där han krävde att korrupta makter ska avväpnas och menade att dessa makter ”använder sina vapen mot mänsklighetens intresse”. Vidare uppmanade han till en fullständig nedrustning av kärnvapen eftersom dessa utgjorde ett hot mot mänskligheten. Andra misstänker att Ahmadinejad helst av allt vill vara ensam med att ha en kärnvapen arsenal.

Efter det talet bar det iväg till staden Taibad där han avslutade dagen med att nu hota oppositionen. Ahmadinejad menade att de ”fientliga grupper” som fortsätter sin ”propaganda och psykologiska krig mot Iran” kommer ”hatas för evigt”. Han avslöjade också att för att fira den goda nyheten så kommer hans regering att inom kort påbörja en stor satsning på infrastrukturen i landet.

Inga kommentarer: