söndag, april 30, 2006

Replik på SVD brännpunkt: Vi tvivlar på Irans fredliga avsikter

Den iranska ambassadören Hassan Ghashghavi skriver i ett inlägg 26/4 om Irans "fredliga kärnenergiprogram". Vi som konstant följer den Iranska nyhetsrapporteringen vet att Ghashghavis text inte stämmer. Det finns flera anledningar till det.

År 2001 meddelade den förre presdienten Ali Akbar Hashemi Rafsanjani att "Israel är mycket mindre än Iran till ytan och därmed mer sårbart vid en nukleär attack. Skulle en atombomb användas mot Israel kommer landet att förstöras fullständigt".

Den 24:e april i år klargjorde den iranska presidenten Mahmoud Ahmadinejad under en presskonferens att han "anser att denna konstgjorda regim (Israel´) inte kan fortleva". Den iranska regimen har undanhållit information om programmet för IAEA i 18 år. Om det handlade om fredligaavsikter, varför har man då undvikit att ta upp frågan under så lång tid?

IAEA bekräftade först år 2003 efter underrättelser att Irans kärnkraftsprogram döljer en mörk sida.

De hot som den iranska regimen utfärdar mot staten Israel är oroväckande. Rafsanjanis största dröm är att Iran ska "skaffa sig en islamisk atombomb". Den religiösa fanatismen är inte mottaglig för argument.

Idag är den Iranska regimen mer isolerad än någonsin. Ett Iran med kärnvapen garanterar den iranska regimens existens och undanröjer de hot som finns mot regimen och dess stabilitet.

Regimen i Teheran har uppenbarligen haft exemplet Nordkorea som förebild, där kommunistregimen neutraliserat hotet om en utländsk invasion och istället tagit hela den fria världen som gisslan. Det har i sin tur garanterat regimens överlevnad.

Den Iranska regimen har samma agenda. Ett Iran med kärnvapen är inte bara ett hot mot andra länders existens, den kommer även att fungera som ett verktyg för att fortsätta förtrycket mot Irans frihetsträvande folk.

Makan Afshinnejad
Generalsekreterare Liberala Studenter

Majed Safaee
Styrelseledamot Liberala ungdomsförbundet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför all denna amerikanska propaganda? Är ni inga patrioter? Skäms!

Majed Safaee sa...

Patrioter med en förtryckarregim, nej det är vi inte!