fredag, december 14, 2007

En magisk vänster...

Ung Vänster är en ständig källa till humor och utrikespolitiskt galenskap. Men inte bara det utan ung kommunisterna har också en utomordentlig förmåga till att kunna läsa och tolka saker som inte finns.

Nu har man magiskt lyckats tolka det NIE som 16 amerikanska underrättelseorganisationer kommit ut med om Iran till; ”… nu när amerikanska underrättelseuppgifter pekat på att iran inte har kärnvapenambitioner.

Vart i NIE det står är ett mysterium.

Det som står istället är att man är nästan helt säker på att Iran försökt utveckla kärnvapen (det var man också säker på den senaste NIE 2005) men att man är ”måttligt säker” på att regimen stoppade programmet 2003 och fram till i somras inte har startat om den. Man är också ”måttligt säker” på att regimen skulle kunna utveckla kärnvapen till år 2009 men att det rör sig snarare om perioden 2010-2015.

Finns det något rapporten är säker på är det att Iran har kärnvapen ambitioner. Varför skulle man annars starta ett kärnvapenprogram? Rapporten säger inte heller att regimen skrotat programmet utan att man bara fryst den och kan när som helst starta om den.

Men och andra sidan är det här också det ungdomsförbund som stått bakom tidigare geniala utspel som denna.

Kan också tipsa om Charles Krauthammers inlägg.

Inga kommentarer: