tisdag, december 11, 2007

CIA, olja, Oliver Stone och Zahra Kazemi

Jordanien och Iran...

Regimen kallade idag till sig Jordaniens ambassadör för att skälla ut honom, eftersom den jordanska regimen pekat ut Iran som det land som betalar och finansierar terroristgrupper som verkar för att störta den jordanska kungen.

Fight night!

Ahmadinejad återupprepade idag sin befängda idé att möta president Bush i en direktsänd debatt. Skulle nog vara den bästa fighten sen Rocky vs Drago.

CIA jagar avhoppare…

CIA jagar nu avhoppare i Iran. Organisationen ska ha startat ett program som går ut på att identifiera och hitta avhoppare som kan bistå och spionera på regimens atomprogram. Operationen har fått namnet Brain Drain och drogs igång 2005, det efter att CIA i en rapport konstaterat att man inte har några vettiga källor. Man kanske kan se Ali-Reza Asgars avhopp i ljuset av detta.

Kazemi fallet från början…

Nu har den högsta domstolen i Iran beslutat att återigen pröva fallet med en Iransk-kanadensiska fotografen som misshandlades till döds i ett iranskt fängelse för fyra och ett halvt år senare. Kazemis advokat i Iran är försiktigt optimistisk medan hennes son i Kanada säger att han inte har något hopp om att det här kommer att leda någonvart. Men hur som helst så kommer regimen att gå igenom historien helt igen.

Dömd till stening…

En 48-årig man, Abdollah Farivar Moghaddam, som dömts för att ha haft sex med två barn har dömts till döden genom stening. Men det var inte för att han haft sex med barn som han kommer att stenas, utan för att han varit otrogen.

Ahmdinejad stenar och Stone vill göra filmen, alt, come on baby light my fire…

När Oliver Stone tidigare i år uttryckte en önskan att förhärliga Ahmadinejad på samma sätt som han gjorde med Castro så fick han höra att han var en satans hantlangare och att Ahmadinejad inte ville ha med honom att göra.

Men sen ändrade Ahmadinejad sig och bjöd in Stone. Det här har tydligen fått de konservativa i Iran att surna till. Den konservativa tidningen Kayhan som står Khamenei nära skriver en artikel om hur olämplig Stone är och baserar det på den film Stone gjorde 1991 om Rock bandet ”The Doors” och filmen om ”Alexander den store”.

Tidningen hävdar att Stone gjort sig känd för att förvränga fakta och att det kommer att drabba ”fredsmäklare och den intellektuelle” Ahmadinejad.

Under den här veckan kommer Oliver Stone att resa till Iran för att diskutera projektet med presidenten och hans medarbetare.

Oljeavtal…

Regimen slöt idag ett stort oljeavtal med det kinesiska företaget Sinopec. Avtalet går ut på att utveckla oljefälten i Yadavaran i södra Khuzestan. Avtalet är värt 2 miljarder dollar. Avtalet har dröjt sedan 2004, mycket beroende på att kineserna varit oroliga för ytterligare sanktioner. Men nu efter den senaste underrättelserapporten om regimens atomprogram verkar kineserna tycka att det är fritt fram att investera i Iran.

Investeringen ska göra att oljefälten ska kunna punga ut 100 000 fat per dag mot nuvarande 85 000.

Regimen slår på stort och hävdar att europeiska företag som följer USA missar goda affärsmöjligheter i Iran.

1 kommentar:

Anonym sa...

Suck! Vad är Iran för land om man blir dömd för att vara otrogen när man har våldfört sig på två barn?