tisdag, december 18, 2007

uppdatering..

Den viktigaste frågan…

Ma kan tro att den viktigaste frågan i Iran skulle vara atomprogrammet eller det faktum att regimen nu fått den första sändningen av bränsle till sitt kärnkraftsverk från Ryssland. Nåpp, istället är det inflationen som helt dominerar den iranska debatten.

För någon dag sen tvingades Ahmadinejad att ställa upp på en direktsänd Tv-diskussion om ekonomin. Han skyllde inflationen på det höga oljepriset och att statens likviditet har ökat. Men han verkar också ha förstått att det finns stora problem med landets ekonomiska struktur, låga produktivitet och höga produktionskostnader. Han fortsatte att radda upp problem, däribland att statliga myndigheters galopperande utgifter. Han sade också att hans regering har svaret på alla dess frågor.

Han avfärdade också möjligheterna till en tredjerunda av FN-sanktioner mot Iran.

Backlash?

Regimen planerar nu att utvärdera den iranska polisens arbete och bemötande, enligt polischefen Ahmad Radan (samma snubbe som var i Sverige för någon månad sen). Radan berättade att han nu inrättat en avdelning som kommer att se över polisens beteende och bestraffa de som inte följer reglerna.

Inga kommentarer: