onsdag, december 12, 2007

Parlamentet kritiserar Ahmadinejad..

Mousavian igen…

En talesman för Irans rättsväsende sa igår att fallet kring Hossein Mousavian, som ingick i regimens förhandlingsdelegation om atomprogrammet under president Khatami, kan komma att undersökas på nytt. Nu backar rättsväsendet helt och hävdar att Mousavian varken fällts eller friats. Tidigare hävdades det att Mousavian hade fällts på två punkter men friats på den viktigaste, spionage. Nu är bollen i händerna på regimens ökände specielle åklagare Mortazavi som kan besluta om en ny granskning av fallet.

20 – 24 studenter gripna..

Regimen hävdar att man under den senaste månaden har gripit 20 – 24 studenter för att ha stört den allmänna ordningen. De senaste studentdemonstrationen resulterade i att man grep en student och fyra andra.

Parlamentet avslår Ahmadinejad…

Ahmadinejads regering hade begärt extra anslag från parlamentet för att kunna importera viktiga ”grundläggande” varor. Regeringen krävde 1.2 miljarder dollar i extra anslag. Men med rösterna95 – 69 sa parlamentet nej. Pengarna ville regeringen ta ifrån oljefonden.

Enligt regeringen så har det höga oljepriset och det höga priset på Euron gjort att det blivit allt dyrare för regimen att importera varor. Parlamentet sa nej till förslaget för att den skulle späda på inflationen ännu mer.

”Smarta kort” för drogmissbrukare…

Regimen kommer att ge alla drogmissbrukare ”smarta kort” för att lättare kunna identifiera dem. Dessa ”smarta kort” ska innehålla deras fingeravtryck så att de lättare ska gå att identifiera.

Första banken att säljas ut…

Regimen fortsätter försöken att privatisera delar av landets ekonomi. Nu har man fastställt att Bank Mellat och Bank Tejarat ska säljas ut. I ett första steg ska fem procent av Bank Mellat att säljas ut på börsen. Bank Mellat är Irans tredje största bank.

Inga kommentarer: