torsdag, december 20, 2007

Uppdateringar...

Banden till Frankrike...

Iförrigår höll parlamentet en session där landets band med Frankrike disskuterades. För någon månads sedan lyckades Frankrike uppröra regimen när den franska utrikesministern sa att han inte uteslöt ett krig mot Iran. Nu ska parlamentet se över landets band till fransmännen alltså...

En efter en...

En efter en verkar de amerikanska trupperna i Irak frige de revolutionsgardister som gripits i Irak. Igår släpptes ännu en. USA har fortfarande runt 10 revolutionsgardister fågna i Irak.

Iran vs Kanada...

Kanada fick häromdagen igenom en resolution som fördömer brotten mot mänskliga rättigheter i Iran. Resolutionen gick igen med röstsifforna 73 - 53, med 55 länder som avstod. De länder som ställde sig på regimens sida var Kubam Nord Korea, Sudan, Syrien och Zimbabwe.

3 Studenter friade...

Regimen uppgav igår att man frigett tre studenter som tidigare anklagades för att ha publicerat "förolämpat Islam". Men de fälldes för att ha publicerat lögner och dömdes till fyra månaders fängelse. Men eftersom de suttit i fängelse längre än fyra månader kommer de att friges nu på lördag.

Det var till försvar för dessa tre studenter som ett hundratal andra studenter demonstrerade förra veckan. Då greps närmare 40 studenter.

Inga kommentarer: