onsdag, juni 08, 2005

Vinst eller oavgjort och Iran är klara för Fotbolls VM i Tyskland

Idag (onsdag den 8/6) kan det avgöras. Blir Iran det tredje landet att bli klara för fotbolls VM i Tyskland? Inför onsdagens match räcker det med oavgjort för att landet ska bli klart för VM. Irans landslag i fotboll "Teame melli" har alltid varit heligt för det iranska folket. Fotbollslandslaget är det enda som det iranska folket känner stolthet för, resten har mullorna förstört.

Dagens match är speciell. För drygt fyra år sedan möttes Iran och Bahrain i det förra VM-kvalet. Iran var storfavoriter till att vinna och en seger skulle innebära att Iran skulle bli klart för fotbolls VM i Sydkorea/Japan 2002. Efter varje match som Iran vann i det förra kvalet begav sig iranierna ut för att fira lagets seger. Segerramsorna omvandlades till slagord mot regimen, och den "tredje protestvågen" föddes. Regimen kände sig pressade och rykten om att det iranska landslaget blev hotade att lägga sig visade sig vara sanna. Iran förlorade med 3-1. Innan den avgörande matchen mot Bahrain gav regimens män direkta order om att fotbollslaget skulle lägga sig och därmed skulle chanserna att gå vidare till VM bli i princip obefintliga. Det skulle i sin tur innebära att Irans gator och torg skulle stå tomma på folk.

Regimen vet att det iranska folket kommer ta till vara varje tillfälle som ges att uttrycka sin vrede och avsky mot mördarregimen i Teheran. Fotbollen är en ursäkt. Må den ursäkten bli slutet för mullahregimen!

Go "Teame melli" goooooooooooooooooo!

Inga kommentarer: