torsdag, maj 22, 2008

uppdateringar...

Iran anklagar USA för terrorism...

Den 12e april genomfördes ett attentat mot Seyed-ul-Shohada moskeén i staden Shiraz. Enligt regimen dog 14 och lämnade 190 skadade. Sedan dess har regimen jagat attentatsmännen och enligt regimen har man bevis på att USA och väst är inblandade. Så idag kallade utrikesdepartementet till sig Schweiz charge d’affairs i Iran och framförde regimen sina protester mot USA:s inblandning (eftersom USA och Iran inte har några diplomatiska kontakter går det mesta genom Schweiz).

Vidare krävde utrikesministeriet att USA skulle överlämna en långrad personer som regimen har brännmärkt som ”terrormisstänkta”.

Uppdatering:
Det verkar vara ett gäng halvgalna rojalister som tagit på sig bombdådet...

Iran – omvärlden 1-0…

Överenskommelsen i Libanon som stärker Hizbollahs politiska ställning i landet är givetvis en seger för Iran. Helt plötsligt förvandlas ett västvänligt land i mellanöstern till betydligt mer Iran vänligt. Enligt överenskommelsen får Hizbollah nu vetorätt över regeringens beslut i utbyte med att det parlamentariska dödläget bryts och att Hizbollah upphör med sitt väpnade uppror.

Avtalet slöts under övervakning av arabstaterna som den här gången faktiskt tagit ett visst ansvar och det är väl också det som tvingat centralregeringen att godta det här avtalet. Men den främsta anledningen är helt enkelt att Hizbollah är överlägsen den svaga och splittrade centralregeringen. Hizbollah soldaterna är bättre tränade och rustade. Det tog inte milisen lång tid att mer eller mindre omringa Sinoria och Harriri och mer eller mindre under vapenhot tvinga dem att godta Hizbollahs krav.

Det här kan inte sluta bra…

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså trodde inte royalisterna kunde sjunka så lågt. Det var gorohe tondar koppling till reza pahlavi och foladvand
de har lagt ut sin video och hyllar det de har gjort dödat små banr och oskyldiga, många var där bara för att be under den timmen.
Sen påstår de att alla var basijis
från den dagen blev royalisterna min fiende för jag hade någon sorts respekt men nu vet jag att de inte är bättre än mulllorna.
fy på de.

Anonym sa...

MEN SOM BASSIJI NI ER MÅSTE GODKÄNNAS AV BLOGGSKRIBENTEN,ELLER SOM ERSHAADE ISLAMISK,ELLERHUR??
HOPPAS NI FÅR ALDRIG MAAAKKTEN!!!!