onsdag, maj 28, 2008

"Stoppa kriget mot Irak"...

Min fiendes, fiende är min vän. Så verkar vänstern resonera. "Stoppa kriget mot Irak" kommer imorgon att demonstrera mot FN-konferensen om Iraks återuppbyggnad, visserligen kan man raljera om hur solidariskt det är att protestera mot en konferens som syftar till att öka stödet för återuppbyggnaden av Irak. Men det jag är intresserad av är det totala moraliska haveriet inom vänstern;

Vänstern väljer Nordkorea och Kuba framför FN och demokratin!

På torsdag möts ledare från hela världen för att diskutera läget i Irak. Syftet med konferensen är att öka omvärldens stöd till återuppbyggandet av Irak. Utanför står vänsterkartellen och lyckas ännu en gång uppvisa sitt totala moraliska haveri.

- Det är fullt rimligt att demonstrera mot och ifrågasätta det beslut som USA:s president George W. Bush tog våren 2003. Men att protestera mot en konferens som syftar till att öka omvärldens stöd till återuppbyggnaden av Irak är absurt. Jag är glad över den borgerliga regeringens förmåga att få en så pass viktig internationell konferens på svensk mark. Det visar att Sverige är en kraft att räkna med i internationella sammanhang, säger Majed Safaee, 1.e vice förbundsordförande i Liberala ungdomsförbundet.

- Nätverket "Stoppa kriget i Irak", där bland annat de tre vänsterpartierna och dess ungdomsförbund ingår, är en av många dubiösa organisationer som på torsdagen kommer att demonstrera mot konferensen. Medan omvärldens ledare diskuterar bistånd till Irak kommer representanter från Grön Ungdom, Miljöpartiet, Ung vänster, Vänsterpartiet, SSU och Socialdemokraterna att stå sida vid sida med organisationer som Revolutionär Kommunistisk Ungdom, Svensk-Kubanska föreningen och Svensk-Koreanska vänskapsföreningen. Det är fullkomligt hyckleri, säger Majed Safaee.

- Samtidigt som vänsterkartellen står utanför och demonstrerar mot FN's biståndskonferens allierar man sig med organisationer vars enda syfte och mål är att släta över och ursäkta totalitära regimers övergrepp. Det vore mer passande om Ung Vänster, SSU och Grön Ungdom ägnade mer tid och kraft till att fördöma diktaturerna på Kuba och Nordkorea och mindre tid åt att ingå oheliga allianser och fördöma FN-konferenser för återuppbyggnad, avslutar Majed Safaee.

Inga kommentarer: