måndag, maj 19, 2008

uppdateringar...

Why can’t we be friends…

Det pågår en mindre fight om posten som parlamentets talman mellan Ali Larijani och den sittande Gholamamli Haddad Adel. Det verkar som att de konservativa i så lång utsträckning som möjligt vill undvika en öppen fight utan försöker få de båda att hitta en överenskommelse, där Haddad-Adel fortsätter som talman och Larijani blir vice med större makt. Nu ska den konservativa falangen hålla två möten innan parlamentet sammanträder för att hitta en lösning.

Men de konservativa verkar inte helt nöjda med Larijani som bjöds in till partiets kongress i helgen tillsammans med Haddad-Adel. Men Larijani dök aldrig upp, vilket kan betyda att han insett att loppet är kört?

Det var sionisterna…

Regimen förnekar all inblandning i de senaste oroligheterna i Libanon och försvarar Hezbollah med att hävda att det var Israel som låg bakom det hela och att Hezbollah modigt försvarade landet mot utländskt påverkan.

Inga fler samtal...

Utrikesminister Manoucher Mottaki stänger nu helt dörren för ytterligare samtal med USA om Irak. Han säger att det inte finns någon mening att föra samtalen vidare. Som skäl pekar Mottaki bland annat på att USA fortfarande gör sporadiska räder in i Sadr City trots vapenstilleståndsavtalet med Mahdi-milisen.